Saturday, February 5, 2011

General Knowledge Multiple Choice Questions

1.Which of the following metals has the highest density?
A. Iron
B. Mercury
C. Osmium
D. Lead
E. Silver
Ans: E

2.In which year Azad Hind Fauj formed
A. 1942
B. 1943
C. 1944
D. 1945
E. 1941
Ans: B

3.The centre of the Sankrit University in Kerala
A. Thiruvananthapuram
B. Kottayam
C. Kochi
D. Kalady
E. Kozhikode
Ans: D

4.Where is the tomb of Kumaran Asan built?
A. Kayikkara
B. Varkala
C. Kanyakumari
D. Kalady
E. Pallana
Ans: E

5.The first Chief Minister of the Travancore – Cochin State was:
A. Pattom Thanupillai
B. T.K Narayanapillai
C. T.M Varghese
D. C. Kesavan
E. A.J John
Ans: B

6.Which is placed considered as the cultural capital of Kerala?
A. Thiruvananthapuram
B. Kottayam
C. Kozhikode
D. Ernakulam
E. Thrissur
Ans: E

7.At which place was the International sports stadium constructed in Kerala?
A. Thiruvananthapuram
B. Kottayam
C. Kochi
D. Kollam
E. Kozhikode
Ans: C

8.The Vikram Sarabhai Space Centre is situated at:
A. Visakapatnam
B. Sri Harikota
C. Mumbai
D. Thiruvananthapuram
E. Chennai
Ans: D

9.The new Naval Academy proposed to be built in Kerala is at:
A. Kochi
B. Vizhinjam
C. Alappuzha
D. Valapattanam
E. Ezimala
Ans: E

10.Which seashore in Kerala is famous for deposit of mineral soil?
A. Vizhinjam
B. Varkala
C. Chavara
D. Kayamkulam
E. Kochi
Ans: C

11.The youngest women tennis player who secured the first place in world ranking
A. Steffi Graf
B. Monica Seles
C. Martina Navaratilova
D. Martina Hingis
E. Mary Pierce
Ans: D

12.Where is the Vivekananda rock situated:
A. Calcutta
B. Pondicherry
C. Gaya
D. Sringeri
E. Kanyakumari
Ans: E

13.Tipu Sultan’s attempt to invade the ancient states of Kerala was defeated by:
A. Marthandavarma
B. Umayamma Rani
C. Dharmaraja
D. Pazhassi Raja
E. Shakthan Thampuran
Ans: C

14.With which organ is the disease trachoma connected?
A. Brain
B. Skin
C. Liver
D. Heart
E. Eye
Ans: E

15.An intern for projecting images of objects is:
A. Epidiascope
B. Periscope
C. Microscope
D. Telescope
E. Kaleidoscope
Ans: A

No comments:

Post a Comment

Post a Comment